I, Me and Myself - Be yourself, everyone else is taken!

Kakebaking!Hei! Jeg har nå laget bursdags kake til min fantastiske kollega, Viktoria som blir 22 år! Jeg valgte å lage en kake med bringebærfyll og sjokoladeglasur, for de to smakene er nydelige sammen. Jeg brukte en kake form på 24 cm og dermed er denne oppskriften ut i fra det.

Du trenger:

 • 5 egg
 • 150 g sukker
 • 150 g hvetemel
 • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåten:

Sett på ovnen på 175°C.

Først pisker du eggene og sukkeret sammen til en tykk eggedosis. Så sikter du melet og bakepulveret og vender dette forsiktig inn i eggedosisen.

Så legger du kakepapir i bunnen av kakeformen og så heller du i deigen. 

Du skal steke kaken på rist midt i ovnen på 175°C i ca. 30-40 min (Sjekk med en kniv eller noe om at kaken er gjennomstekt i midten )

Kaken skal avkjøles helt i formen før du løsner kaken fra den med en skarp kniv. Så tar du ut kaken av formen og fjerner bakepapiret. Så deler du bunnen i to eller tre bunner. 

 

Imens bunnen sto i ovnen lagde jeg glasur og fyllet til kaken. 

Til glasuren trenger du:

 • 200 g margarin
 • 4 ss kakao
 • 300-350 g melis
 • 4 ss sjokolademelk

Jeg lagde denne før fyllet for den skal avkjøles og da får jeg tid til å lage fyllet imens den gjør det.

Du smelter 200 g margarin og tilsetter 4 ss kakao. det skal stå og koke i 1 minutt. så skal den avkjøles. Så blander du 300-350g melis (jeg brukte 350 g) og 4 ss sjokolademelk i en bolle. tilsett smørblandingen og pisk godt sammen. Deretter setter du den til kjøling.

 

Til fyllet trenger du:

 • Ca. 400g Bringebær (Fryste eller ferske, men kok bærene først om du bruker fryste)
 • 1 pk med krem fløte
 • 1 pk med vaniljekrem
 • 3ss melk (kan også bruke litt krem fløte)

Hell kremfløten i en bolle og vips den til krem. Kjøkkenmaskin er lurt å bruke om man har for da kan man blande bringebærene og 33 ss melk/fløte imens (jeg brukte stavmikser til bringebærene) Så tar du oppi vaniljekremen i kremen du har laget. Når den ser tykk og fin ut vender du inn bringebærmassen. 

Så er man kommet til sammensetting av kaken. Da legger du nederste bunnen på et kakefat og du kan godt ha på litt melk eller brus for å få den mer saftig. Så har du på bunnen i midten og gjør det samme med den (kan også ha annet fyll på dette laget, men kan fort bli for mange smaker) etter du har tatt på fyll legger du på toppen av bunnen. Så har du på glasuren, man kan bruke sprøytepose for å dekorere kaken fint eller så kan man bruke en slikkepott eller en kniv til å føre på glasuren. Så pynter du med det du vil ha på kaken din! Lys, kakestrøssel, sjokoladebokstaver o.s.v.


Glemte å ta bilde underveis, men har ihvertfall sluttresultatet :D

Håper dere liker kaken! Det gjør ihvertfall jeg! Og så er det fullt mulig å jukse litt.. Det er faktisk lov å kjøpe kakebunn, men jeg syns denne er veldig god.

 

Er du glad i å bake?

Skal du prøve oppskriften?

 

~M

 • Du burde IKKE ha lappen!!!  Her går jeg og aner fred og ingen fare.. I det jeg krysser veien kommer en tulling i stor fart ut av rundkjøringen! Han blinker til høyre så jeg fortsetter å gå over.. 

  Men så oppdager jeg at han ikke svinger til høyre, men fortsetter rett frem.. Jeg må springe over vegen for å ikke bli påkjørt!  Men det var ikke nok med at jeg nesten ble påkjørt, men bilisten var ikke fokusert på kjøringen heller.. med mobilen i hånden og høy hastighet er det rett å slett farlig og uforsvarlig å kjøre!

  På vei tilbake fra vinmonopolet var det som deja vu.. Bare at han kom fra andre siden denne gangen og jeg var nesten kommet over veien, men uansett! Noen burde IKKE hatt sertifikatet i det hele tatt!   Det er altfor mange ulykker bak rattet, og det vil ikke jeg bli utsatt for. Fordi han var uoppmerksom.. Har vert i nok ulykker allerede..
  Fikk ikke til å legge til filmene, men  HER og HER er linkene til de ihvertfall. Bør ses!


  IKKE gjør andre ting når du kjører!  Det går ut over deg selv og de som er så uheldige å være på feil sted til feil tid.

  ~M • 27082015  Hei! I dag våknet jeg og så på klokken.. Og det var fem minutter til jeg skulle ha hvert på jobb.. Jeg stresset sykt for å få på meg klærne, børstet håret og sminken var bare å glemme... Hallveis på veg ut døren kommer jeg på at jeg hadde glemt mobilen og springer tilbake på rommet mitt. Det er da jeg ser hvilken dag det er.. Torsdag.. Da begynner jeg sent på jobb..

  64TJ2ivvfu

  Så da var det egentlig bare å stå opp. Så ble en tidlig morgen, isteden for at jeg kunne sove lenge.. men men :P Det var bedre slik enn omvendt..

   
  ~M

   

   

 • Du vet du er blomsterdekoratør...  ... Når du har glitter i trusa i hele desember!
  ... Når plaster er din bestevenn.
  ... Når du plukker på brune og visne blomstrer og blad når du er på besøk..

  ... Når det du sier oftest er: skal du ha med et kort eller en sjokolade?
  ... Når du vet hvor alle bor og når de har bursdag/bryllupsdag.
  ... Når du vet hvor blomstrene du fikk er kjøpt.. (med blomsterforhandler eller på dagligvarebutikker)
  ... Når du har mistet julestemningen i slutten av november, og. av alle juleforberedelsene.
  ... Når du bestiller inn juletrær og julekuler i august.

  ~M

 • Du vet du bor på hybel...  ...når du er på do, og finner ut at det er tomt for dopapir, igjen.

  ...når du vasker klær og de blir hengende i noen dager ekstra på tørkestativet.

  ...når alle skoparene står rett innenfor inngangsdøra.

  ...når du handler, i fryseren til foreldrene dine..

  ...når du bare legger de rene klærne på en stol, istedenfor i skapet

  ...når du blir glad for tomflasker, en krone her, og en krone der!

  ...når du teller dager til du får stipend.

  ...når du føler deg fattig når husleien er betalt...

  ...når du blir overlykkelig når mamma lager kjøttkaker når du kommer hjem.

  ...når du maks får 5 timer søvn.

  ...når du ikke kan ringe hjem når du er på fest.

  ...når kjøleskapet er tomt, og orker ikke å dra å handle.

  ...når du alltid trykker på "slumre" og vil ligge ekstra lenge i sengen

   

  Noen som kjenner seg igjen? Jeg har flere pungt....

   

  ~M

   

 • Dag 2, fire dager til helg  Jeg har så mye jeg skulle ha gjort.. Men alle har dager som denne i blant.

  Jeg hadde planlagt å gjøre så mye, men andre ting var mer fristende.. jeg skulle brette klesvasken... henger på stativet fortsatt. Sette på en ny maskin.. tar det i morgen. Rydde og vaske hybel.. eeeeh what? 

  Det jeg har gjort er å lage middag, se på serie i mens jeg spiste middag.. problemet da er at middagen blir kald og må varmes opp igjen. Jeg vasket opp etter middagen så la jeg meg i sengen og så en episode til av How to get away with murder. Den nye puten min er så myk og deilig, så jeg ble liggende en stund. Kjøpte hotellpute på Kid i går! Var -50% så var ikke så dyr. 

  Etter det var jeg på face og så at Kilroy hadde lagt ut om reiser og frivillig arbeid med dyr i Afrika og Asia, så ble jo sittende å se på det en god stund. Det er noe jeg vil gjøre en gang! Reise rundt i verden å se nye land, oppleve forskjellige kulturer og møte nye mennesker og dyr. 

   

  Tiden går så fort.. Må nesten hoppe til køys! Natta peeps :*

   

  ~M

 • Throwback~Instagram photos  Legger ut noen av bildene som jeg har lagt ut på instagram i det siste :)

  5IA2hehBhs

  4q8jMYhBjY

  31CO1mBBnM

  3zUcMphBqh

  3w198JBBiB

  2_eINBBBjG
  Følg meg gjærne på Instagram 

  ~M

 • Mine topp 3  Når man ikke får sove...

   

  Spilte sanger på spotify:


  Serier:


  Bloggere jeg leser for tiden:

  På snapchat:

  Rigat

  Per-Rikard

  Sunniva

  Morsomme Youtube filmer:

   

   


  Instagram bilder:


  God natt!


  ~M


 • Det er når man sitter på den to timer lange bussturen...  ...man virkelig vil ha lappen.. Etter et kvarter på den humpete bussen så har sidene i boken jeg leser hoppet alle veier, etter å ha gitt opp boken tok jeg opp PCen for å se serie, jeg lastet opp to episoder av How to get away with murder før jeg dro hjemme ifra.. etter å ha sett i 20 minutter kommer det en diger hump i veien så jeg griper tak i PCen så den ikke skal falle i gulvet og kommer da selvfølgelig borti musen og klikker ut siden.. Perfekt! Etter å ha irritert meg lenge over den humpete reisen, var mobilen neste, men spotify ble kjedlig etter en stund... Etter enda flere humper, brå stopping, dårlige og smale veier, så ble jeg mer irritert over meg selv for å ikke ha lappen.. hadde jeg hatt lappen kunne jeg ha dratt når jeg ville, på kortere tid og rett til hybelen. Jeg hadde ikke trengt å kjøre innom alle de små, smale veiene for å se om der kanskje var noen som skulle være med, jeg hadde ikke trengt å gått fra bussplassen til hybelen og jeg hadde ikke trengt å avbryte midt i familiemiddagen og si «Hade, nå må jeg fare for visst ikke så kommer jeg meg ikke tilbake til hybelen før jobb i morgen»  Og når du sitter der, helt alene, midt i sommerferien og alle de andre er hjemme eller på ferie og den eneste du har å snakke med er bussjåføren. Men det er ikke alle som er like hygglige å snakkke med, og der er mange jeg ikke kjenner eller ikke liker for såvidt. Men han som kjører i dag er ikke særlig pratsom, og jeg kjenner han ikke.. og jeg vil egentlig ikke «småprate» med han siden han har opptil flere ganger kjørt rett forbi meg når jeg står på busstoppet.

  Her jeg bor er det ikke mange busser som går, i hverdagene så går det en ca. annen hver time... lørdag går det ikke mange, en eller to kanskje? Og søndag så går der en. Og i feriene er det enda mindre.. Så mister du bussen så er du mildt sakt fuckt up. Og det blir ihvertfall ikke flere busser med tiden, det bare minker og minker..

  Så isteden for å bare sitte å gjøre ingenting så tok jeg opp mobilen igjen fullt innstilt på at nå var det MIN tur å bestå teorien! Så resten av turen leste jeg i teoriboken, fortsatt vanskelig å lese på grunn av alle humpene og så tok jeg tester på teoeritentamen.  Wish me luck! Håper de humpete turene snart er over og at jeg snart får lappen i box.

  ~M

   
 • hits