Fire stjerners middag? (I, Me and Myself)

Fire stjerners middag?



Hei! I dag har jeg fri og da er det kjempe gøy å våkne klokken syv fordi husverten har barnebarna her.. og de springer med rakett i rompa!

Så da var det ikke mer søvn på meg, men det går bra for jeg har allerede begynt på forberedelsene til mitt middags besøk som kommer senere!

Det blir tre retters meny. hehe :D Vi blir en mindre en planlagt, men det skal bli kjekt fordi om! 

Trøffelen lagde jeg i går, for den skal kjøles ned, så den kunne like godt stå i kjøleskapet over natten. 

 

 

Tortillaruller:

Du trenger:

Tortilla lefser

Kremost naturell (kan bruke med krydder, urter o.s.v jeg liker denne godt)

Salat, i dag bruker jeg crispisalat

Stranda spekeskinke, her også kan man bruke det man vil eller har! Er også veldig godt med laks, mår og fenalår 



Dette gjør du:

Bløt lett en tortillalefse, gjør den litt bløt med vann. Så smører du hele lefsen med kremost.

Legg så på salaten over hele, kan godt la et lite felt øverst være uten salat. 

Så har du på skinken, og ruller den sammen, smør litt ekstra kremost på det feltet øverst så det holder bedre sammen.

Du lager så mange du vil så klart og har på det du liker og så kan du godt skjære de på skrå i 4-5 biter.

 

 

Kyllingburger med parmasandressing:

For fire personer trenger du:

4 kyllingfileter

1 eggeplomme

1/2 rødløk, finhakket

3 ss matfløte

1/2 chilli, fjern frøene og finhakk chillien

salt og pepper

4 ciabatta

crispisalat

tomat

agurk 

og annet etter ønske



Slik gjør du:

Du kjærer kyllingen i mindre biter og kjører dem til en smidig farse sammen med eggeplommen.

Bland i løk, chilli og fløte. Deretter rør i salt og pepper. 

Lag 4 hamburgere av farsen, eller flere. Alt etter hvor stor du vil ha burgeren. 

Varm opp stekepanen og skru ned varmen etter hvert, så steker du burgerene til de har fått en fin brunlig overflate. 

Så setter du de i ovnen for å få en fin skorpe på utsiden av burgeren.

Server gjerne med bakte eller stekte potet båter.

 

Parmasandressing:

Du trenger:

2dl rømme

4 ss majones

1 hvitløks fedd, revet eller finhakket

1 ts sitronsaft

1 dl revet parmasanost

 

Bland sammen alle ingredienser i en skål. La den stå og trekke litt i kjøleskapet.

Denne dressingen er også god til dipp, både til frukt, grønsaker og potetgull.

 

Honning & rosmarintrøffel: 

(For to porsjoner)

Du trenger:

140 g melange

60 g flytende honning

2 kvast rosmarin

300 g sjokolade



Slik gjør du:

  1. Finn frem en form som du dekker med bakepapir. For å få trøffelen enklere opp når den er nedkjølt.

  2. Smelt smør og honning i en kjele. Bland godt.

  3. Finhakk rosmarin. Ta kjelen av varmen og tilsett rosmarin. Hell den varme røren gjennom en sil over sjokoladen og rør til alt er smeltet.

  4. Hell røren over i formen. Ha formen i kjøleskapet til røren har stivnet.

  5. Skjær trøffelen i passende biter. 

 

Har også begynt på en ny serie i dag, og nå er jeg helt hektet!!!



Noe som frister?

Har du sett Sense 8?

 

~M

 




  • Skriv en ny kommentar

    Design: Ina Anjuta
    hits