Kakebaking! (I, Me and Myself)

Kakebaking!



Hei! Jeg har nå laget bursdags kake til min fantastiske kollega, Viktoria som blir 22 år! Jeg valgte å lage en kake med bringebærfyll og sjokoladeglasur, for de to smakene er nydelige sammen. Jeg brukte en kake form på 24 cm og dermed er denne oppskriften ut i fra det.

Du trenger:

  • 5 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåten:

Sett på ovnen på 175°C.

Først pisker du eggene og sukkeret sammen til en tykk eggedosis. Så sikter du melet og bakepulveret og vender dette forsiktig inn i eggedosisen.

Så legger du kakepapir i bunnen av kakeformen og så heller du i deigen. 

Du skal steke kaken på rist midt i ovnen på 175°C i ca. 30-40 min (Sjekk med en kniv eller noe om at kaken er gjennomstekt i midten )

Kaken skal avkjøles helt i formen før du løsner kaken fra den med en skarp kniv. Så tar du ut kaken av formen og fjerner bakepapiret. Så deler du bunnen i to eller tre bunner. 

 

Imens bunnen sto i ovnen lagde jeg glasur og fyllet til kaken. 

Til glasuren trenger du:

  • 200 g margarin
  • 4 ss kakao
  • 300-350 g melis
  • 4 ss sjokolademelk

Jeg lagde denne før fyllet for den skal avkjøles og da får jeg tid til å lage fyllet imens den gjør det.

Du smelter 200 g margarin og tilsetter 4 ss kakao. det skal stå og koke i 1 minutt. så skal den avkjøles. Så blander du 300-350g melis (jeg brukte 350 g) og 4 ss sjokolademelk i en bolle. tilsett smørblandingen og pisk godt sammen. Deretter setter du den til kjøling.

 

Til fyllet trenger du:

  • Ca. 400g Bringebær (Fryste eller ferske, men kok bærene først om du bruker fryste)
  • 1 pk med krem fløte
  • 1 pk med vaniljekrem
  • 3ss melk (kan også bruke litt krem fløte)

Hell kremfløten i en bolle og vips den til krem. Kjøkkenmaskin er lurt å bruke om man har for da kan man blande bringebærene og 33 ss melk/fløte imens (jeg brukte stavmikser til bringebærene) Så tar du oppi vaniljekremen i kremen du har laget. Når den ser tykk og fin ut vender du inn bringebærmassen. 

Så er man kommet til sammensetting av kaken. Da legger du nederste bunnen på et kakefat og du kan godt ha på litt melk eller brus for å få den mer saftig. Så har du på bunnen i midten og gjør det samme med den (kan også ha annet fyll på dette laget, men kan fort bli for mange smaker) etter du har tatt på fyll legger du på toppen av bunnen. Så har du på glasuren, man kan bruke sprøytepose for å dekorere kaken fint eller så kan man bruke en slikkepott eller en kniv til å føre på glasuren. Så pynter du med det du vil ha på kaken din! Lys, kakestrøssel, sjokoladebokstaver o.s.v.


Glemte å ta bilde underveis, men har ihvertfall sluttresultatet :D

Håper dere liker kaken! Det gjør ihvertfall jeg! Og så er det fullt mulig å jukse litt.. Det er faktisk lov å kjøpe kakebunn, men jeg syns denne er veldig god.

 

Er du glad i å bake?

Skal du prøve oppskriften?

 

~M




  • Skriv en ny kommentar

    Design: Ina Anjuta
    hits