Året var 2009... (I, Me and Myself)

Året var 2009......og det var i 7.klasse.. Da guttene tok tok dax i håret til jentene.. Da jentene diskuterte hvilken bh de hadde, farge og størrelse og guttene prøve å få opp hekte, og klarte de i ny og ne. Det var siste året før ungdomsskolen. Og på fritida drev de fleste med fotball, korps, drill, hiphop, og friidrett, mens jeg drev med 4H og kor og jobbet på Kvilehytta på siden.. Det hende en vakker vårdag i mai, tiuren var kommet uinvitert i konfirmasjon til broren og hele familien var samlet, også den minste som bare en uke før var inn i tantes mage. Det var dagen alt vart forandret og yrkesretningen min ble bestemt!

I 9.klasse var jeg på utplassering i Blomsterkjellaren i Syvde og der stortrives jeg! Det var helt utrolig å få jobbe med blomster på den måten og jeg fikk bruke kreativiteten og fantasien min. I 10. klasse var jeg på hospitering i Ørsta på design og handverk der jeg kjente noen av elevene fra før, jeg var veldig spent når vi skulle inn til blomsterlinjen for det var jo det jeg ville bli og etter å ha laget en krans der, blomstret interessen min for linjen enda mer! Så når det nærmet seg tiden for å søke skole, der en måtte sette opp tre valg. Mine valg ble:

 1. Design og handverk - Ørsta VGS

 2. Musikk, dans og drama - Volda VGS

 3. Helse og sosial - Ørsta VGS

Jeg kom inn på 1. valget og når sommeren nærmet seg slutten så var det å pakke og flytte på hybel i Ørsta. På design og handverk hadde vi fellesfagene:

 • norsk

 • engelsk

 • matte

 • naturfag

 • gym

Og programfagene:

 • prosjekt til fordjupning

 • produksjon

 • kvalitet og dokumentasjon

 • Og i prosjekt til fordjupning var jeg på utplassering på Sissel blomster & interiør i Volda og så var vi mye inn med blomsterlinja.

 

Når det nærmet seg slutten på skuleåret var det å søke vg2 og da søkte jeg:

 1. Blomsterdekoratørfaget - Ørsta VGS

 2. Barn og ungdom (som blir kryssløp) - Ørsta VGS

 3. Frisør - Borgund VGS

Jeg flyttet ut av hybelen i Ørsta når skolen sluttet for jeg hadde fått en annen i Volda som jeg flyttet inn i i august. Og da startet året på blomsterlinjen for fullt

På blomsterdekoratør har vi fellesfagene :

 • Samfunnsfag

 • Norsk

 • Engelsk

 • Gym

Programfag:

 • produktutvikling

 • produksjon

 • prosjekt til fordjupning

 

Jeg har lært mye og fått hvert med på mye. Vi har dekorert til eldrerådet og barnehagekonferansen i Ålesund, vi såg på NM på hurtigruta, lagde en stand på karieredagene i Voldahallen, hatt utpøvingsdager og hospitering, jeg varpå utplassering i Bergen på Rikhard Juuhl Blomster, vi har hatt kurs sammen med Ørsta hagelag, vi har laget dekorasjoer og buketter som vi har fått med oss hjem og noen som har gått for salg. Så har jeg også våre på konkuransebinderikurs med Norgesmesteren 2013 Åslaug Nevstad Hildre, og til slutt og ihvertfall ikke minst så har jeg deltatt på DM i går faktisk, lørdag 8.3.14 så sto jeg opp klokken 5 fordi at klokken halv 7 kom de jeg skulle sitte påmed til DM på Vestnes brygge og vi plukket opp to til og kjørte til Vestnes, det var oppmøte klokken 9 og klokken 9:30 begynte oppgave 1, som var å lage et arrangement. Vi fikk utdelt blomstrer og fikk 1.5 time å gjøre den ferdig, når tiden var ute festet vi på en lapp med nr på oppgave og deltager og så bar vi arrangementet opp på et kontor å dommerene fikk vurdere dem, på denne oppgaven fikk ikke dommerene vite hvem som hadde laget hva.


Etter den fyrste oppgaven var det 30min pause. Når pausen var over begynte oppgave 2, hårpynt som også var på 1.5 time. Der fikk vi to hjelpemidler som en kunne bruke: kam og hårbøyle og jeg valte å bruke kam. Der var en hårmodell som gikk rundt som en kunne teste ut og sjå hvordan det vart på modellen, når tiden var ute festet vi på en lapp til og så bar vi opp hårpynten og satt den i gangen. Så var det pause og vi måtte gå opp å hente arrangementene våres og sette dem på bordene våres og så dro hele klassen på Milano og spiste pizza, der delte lærerene ut sjokolademedalje til de fire som deltok og sa "Uansett hvem som vinner,  er alle vinnere!"


Tiden gikk ganske fort og klokken tikket halv 4 og vi måtte bort igjen på Vestnesbrygge. Da vi kom dit hentet vi ned igjen hårpyntene og la de også på bordene. Så var det gjennomgang av oppgavene der de sa hva som var bra og hva som kan forbedres. Når dommerene hadde gått igjennom alle oppgavene samlet alle seg rund Anne Kine som hadde resultatene. Først fikk alle diplom får deltagelsen og så var det utdeling av pokal og medalje.
Anne Kine begynte med B-klassen (Lærlinger og elever)

Først sa hun 3.plassen og det var Oline

Så sa hun 2.plassen og det var Silje

Og til slutt 1.plassen og det ble meg
Så var det A-klassen (De med fagbrev eller har jobbet innen yrket i 4år)

Først sa hun 3.plassen og det var Åse

Så sa hun 2.plassen og det var Ragnhild

Og til slutt 1.plassen og det ble CecilieDet vil si at jeg og Cecilie skal til Tromsø på NM!

Det var en kjekk og lærerik dag som jeg aldri kommer til å glemme! Det var første gangen i mesterskap, men blir nokk ikke den siste ;)
~Marita~


 • silje

  13.03.2014 kl.21:45
  så spennde, lurte selv på blomster men ble frisør! kan du legge ut flere bilder fra mesterskapet? :) spennde å se hvordan dere løser det


  Skriv en ny kommentar

  Design: Ina Anjuta
  hits